Paardrijles

Met 17 paarden en pony’s verzorgen wij op maandag tot en met zaterdag paardrijlessen voor jong en oud, beginnend en gevorderd. Naast groepslessen verzorgen we individuele lessen om ruiters extra te ondersteunen, maar vooral om nieuwe, onervaren ruiters de basis te leren. Na een aantal individuele lessen kun je kiezen om naar de groepslessen te gaan. In de groepen zitten maximaal acht ruiters. De paardrijlessen vinden plaats in de grote buitenbaan of in de binnenbaan van 20 x 40 meter.

Eerste paardrijles

Al gevorderd

Veilig paardrijden en welke cap?

Dat het paardrijden zo veilig mogelijk is, is natuurlijk het allerbelangrijkst. Onontbeerlijk daarbij is cap, mocht er iets gebeuren, dan is je hoofd in ieder geval beschermd. Welke cap moet je hebben?

Om de veiligheid op onze accommodatie in ogenschouw te houden, hebben wij het certificaat van Stichting Veilig Paardrijden. Daardoor worden zij soms onaangekondigd gecontroleerd op diverse aspecten.

KNHS-ruiteropleiding

Manege Ten Bosch leidt je op volgens de landelijk erkende ruiteropleiding van KNHS en de FNRS. KNHS staat voor Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, FNRS voor Federatie Nederlandse Ruitersportcentra. Door deze ruiteropleiding te volgen kun je op veel manege in Nederland laten zien wat je al geleerd hebt dankzij je ruiterpaspoort.

Lesschema

Tarieven

Wil je meer weten over het volgen van paardrijles of inschrijven bij Manege Ten Bosch, stuur dan een mail naar info@manegetenbosch.nl of bel met 026-3113096.