Over ons

Manege Ten Bosch vind je in Westervoort, aan de IJsseldijk, op zo’n twee minuten van winkelterrein De Nieuwgraaf. Hier ben je aan het juiste adres voor paard- en ponyrijles, vanaf 4 jaar kunnen kinderen al beginnen met zogenoemde ‘veulentjeslessen’. Ook voor het stallen van een paard of pony, van shetlander tot KWPN-er of Fries, voor ieder dier hebben wij een stal waarvan de maatvoering voldoet aan de richtlijnen van de Sectoraard Paard.

Bij Manege Ten Bosch is het altijd een gezellige drukte. We hebben 17 manegepaarden en –pony’s en ruimte voor maar liefst 45 in pension gestalde dieren. Bovendien worden op het hippische centrum veel wedstrijden en evenementen georganiseerd door de manege en door Rijvereniging en Ponyclub De Nijgraaf. Kortom, bij ons is er altijd iets doen. Om dit alles te faciliteren beschikken we over een hele grote buitenbaan en maar liefst twee overdekte rijbanen.

Onze accommodatie

Op het hippische centrum vind je naast de grote buitenbaan twee binnenbanen van 20 x 40 en 20 x 60 meter. De groten buitenbaan is met 60 bij 65 maar liefst 3.900 vierkante meter groot, dat scheelt niet zo heel veel met een voetbalveld. Verder zijn er paddocks, het stalcomplex en een zeer ruime kantine en er is weidegang voor alle paarden en pony’s.

De Nijgraaf

Op onze accommodatie aan de IJsseldijk is ook Landelijke Rijvereniging en Ponyclub (LR & PC) De Nijgraaf gevestigd. De Nijgraaf organiseert voor haar leden paard- en ponyrijles voor ruiters met een eigen paard. Bovendien kunnen leden, afhankelijk van het soort lidmaatschap, onbeperkt gebruik maken van de grote buitenbaan en de binnenbaan van 20 x 60 meter. Bovenal organiseert De Nijgraaf veel grote spring- en dressuurwedstrijden waaronder Gelderse Kampioenschappen.

Onze mensen

Als je je paard of pony wilt stallen, of wilt komen paardrijden, dan leer je ons en onze manege pas echt kennen natuurlijk. Wie kom je hier tegen en bij wie kun je terecht voor welke vragen.

  • Wilbert
  • Mirjam
  • Claudine
  • Liesbeth
  • Ellis
  • Jan
  • Toon en Nettie

Missie en visie

Onze visie: Recreatieve paardensport heeft bestaansrecht indien het ongevallenrisico geminimaliseerd wordt en de paardenhouderij voedselvoorziening en milieu minimaal belast of zelfs een positieve bijdrage levert aan landschap en maatschappij.

Onze missie: recreatieve paardensport toekomstbestendig maken door het ontwikkelen van paardenhouderij met meer respect voor dier, omgeving en natuur en veilige paardensport.